zaterdag 8 augustus 2009

Heel veel onkruid.

Door de drukte van afgelopen tijd viert het onkruid hoogtij in onze volkstuin. De groenten doen het wel goed, maar hebben in sommige delen van de tuin toch wel erg veel last van het concurerende onkruid. Nu hebben we vakantie dus zijn we hard aan het werk om het onkruid weg te halen.
Ook hebben we twee kippenhokken gebouwd en inmiddels hebben we vier kippen en een haan met een stel kuikens. Ik zal er binnenkort ook nog een foto van maken.Zoals ik net al schreef doen de groenten het ondanks het onkruid erg goed. Hoeveel courgettes we inmiddels hebben geoogst heb ik niet bijgehouden maar het is erg veel. Een klein deel zit geraspt in de vriezer voor door de tomatensaus voor bij de pasta. Ik heb inmiddels diverse recepten gevonden om courgettes in te maken en dat wil ik binnenkort ook eens proberen.

Ook hebben we al aardig wat boontjes geoogst, een deel eten we direct maar een deel gaat ook weer de vriezer in.Ook de kolen doen het erg goed zoals jullie zien, ik heb ze nog nooit zo groot gehad dus ik ben best trots op deze exemplaren. Ze zijn nog niet uitgegroeit, maar ze hebben daar ook nog even de tijd voor.De broccoli die ik heb gezaaid doet het opzich ook wel aardig, het blad groeit goed. De broccoli valt alleen een beetje tegen. Het zijn hele kleine roosjes, om een beetje een maaltje bij elkaar te hebben heb je aardig wat planten nodig. Dat is erg jammer, volgend jaar proberen we een ander soort.

We zijn momenteel ook weer bezig met tegelen, daar waren we van het voorjaar mee opgehouden toen we gingen planten. Nu is het toch wel lastig om ons door het onkruid te banen. We gaan nu dus verder met de bestrating, zodat we een goede basis hebben en van het najaar makkelijk de bedden klaar kunnen maken voor de winter.

2 opmerkingen:

  1. Er wordt hard gewerkt zie ik. Ik heb ook zo'n schepje... schept toch een band vind je niet? :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is idd wel handig als je een beetje droog kan staan en lopen !!

    Ja dat onkruid, daar hoef je helemaal niks aan te doen en toch groeit het de pan uit !!

    BeantwoordenVerwijderen