donderdag 2 april 2009

Wortels en mest.

Gisteren zijn we weer naar de volkstuin geweest en hebben weer heel wat werk verzet. Op onderstaande foto zie je het bed waar ik wortels heb gezaaid, Amsterdamse bak en Flakkese. Ook heb ik een rijtje bietjes gezaaid, Egyptische platronde. De groene sprietjes op de foto zijn van de knoflook, de uien beginnen ook te groeien, er steken kleine groene puntjes uit, maar dat is op de foto niet te zien.
Op de volgende foto zie je het stukje tuin van de kinderen. Het is nu grotendeels omgespit en we hopen het zaterdag af te maken, want de kinderen staan al te popelen om te gaan zaaien en planten.

Ook hebben we weer een bak van de composthoop gemaakt, deze is ook alweer gevuld met divers plantenafval wat we op de tuin hebben opgeruimd. Ook hier zitten weer lagen cavia - en konijnen mest tussen.We moeten nu nog één bak maken en dan is de compostbak af.


Tot nog toe waren we nog niet aan het bemesten toe gekomen, mijn man had zijn ribben zwaar gekneusd en ik kreeg het niet voor elkaar om de mest uit de mest silo's te krijgen. Gisteren hebben we een aardig begin gemaakt met het bemesten van de tuin.En dit wordt de klus van zaterdag, op dit stuk komt volgende week zaterdag een schuurtje. We willen hier een tegelvloer leggen en ook meteen een stuk terras ervoor zodat we er lekker kunnen zitten.
1 opmerking: