woensdag 25 maart 2009

Activiteiten van vandaag.

Ik begin eerst met iets over de activiteiten van het afgelopen weekend.
Hiernaast zie je foto's van een rij aardbeien die we geplant hebben.
De andere foto is van de tunnel waaronder ik slaplantjes heb geplant, rode eikenbladsla. Ook heb ik diverse soorten sla eronder gezaaid en een rijtje radijs. Ondanks de harde wind van de afgelopen dagen is het tunneltje gelukkig blijven staan. Ik hoop dat de plantjes snel opkomen en niet opgegeten worden door slakken. Overgens heb ik nog geen slak gezien in deze tuin, maar die beestjes kunnen nu natuurlijk nog overal onder gekropen zitten.
Op de onderstaande foto is de composthoop te zien, hij is nog niet af. We hebben vandaag 1 bak gemaakt, er moeten er nog 2 bijkomen. Op de plek waar het schuurtje moet gaan komen lag een hele berg compostafval, die hebben we in de bak gegooid met lagen caviamest ertussen. Nu moet er alleen nog een dikke laag caviamest overheen en dan kan de hoop een poosje broeien. Van de zomer hoop ik er een pompoen op te zetten.Hieronder staat een deel van de opgekomen plantjes, een groot deel van wat er op de foto staat heb ik in apparte potjes gezet. Zo hebben ze weer wat meer ruimte om groter te groeien. Als het warmer gaat worden in april kunnen ze allemal naar de kas verhuizen en vervolgens weer naar buiten.


1 opmerking:

  1. Hallo Ellen,

    Ik heb zelf ook aardbeienplanten en ik heb er ook stro ondergelegd voor het onkruid, vocht vast te houden, en zodat de aardbeien lekker kunnen liggen op het stro, zelf heb ik ook een site over mijn moestuin, kom maar eens langs!

    groeten
    BLammers

    BeantwoordenVerwijderen