zondag 15 maart 2009

Zaaien
Vanaf half februari vult de vensterbank zich hier met zaaibakjes en kasjes. Ik zaai van alles, nu staan er op m'n vensterbank, tomaten, paprika's, courgette's, augurken enz...
Van de tomaten heb ik al een paar jaar de vleestomaat 'Marmande' en het kleine tomaatje 'geel peertje' die heel erg lekker is en vooral favoriet bij de kinderen. Dit jaar ga ik 'Zuckertraube' proberen, ook weer vooral voor de kinderen. Deze tomaat geeft kleine zoete vruchten.

Vanaf eind maart gaat er weer veel meer in de kas en buiten gezaaid worden. In de kas heb ik nu al wel prei staan en div. slasoorten. Komende week ga ik ook beginnen met wat koolsoorten in de kas voor te zaaien. Onze middelste, Amber, is geen groente eter, maar ze eet wel graag broccoli. Vorig jaar had ik wat broccoli plantjes voor haar gekocht, en daar heeft ze heel goed voor gezorgt en ook veel van geoogst. Dit jaar heb ik een zakje zaad voor haar gekocht en mag ze het in haar eigen tuintje gaan telen, ze verheugd zich er nu al op.
Vanaf april zaai ik niet meer binnen op de vensterbank, dan zaai ik alleen nog maar buiten en in het kasje. De vensterbank wordt dan ook langzamerhand weer steeds meer normaal, alles kan dan naar de kas verhuizen.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Ellen,
  Ik was op zoek naar vleestomaten. Weet jij of de Marmande tomaat een beetje vroeg is. Kan die buiten staan? Mijn zoontje vindt tomaten ook zo lekker, vooral de cherry-soorten. En leuke weblog... nog even verder kijken...
  Groetjes van Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marleen,

  Ik heb dit jaar al mijn tomaten buiten staan, ook de marmande. Bij mijn moeder doet hij het goed buiten, maar die hadden wel een flink portie paardenmest gehad.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen