donderdag 14 mei 2009

Drie favorieten.

Op dit moment staan er drie van mijn favorieten bloemen in bloei. Ik kan echt enorm van ze genieten. Op dit moment is de tuin nog behoorlijk groen, maar deze planten zorgen voor wat spektakel in de tuin:
Bovenstaande plant is de akelei, ik heb ze in allerlei kleuren. Wij wonen nu negen jaar in dit huis en ooit heb ik van mijn moeder wat zaailingen gehad en ik heb zelf zaad gestrooid. Het grappige is dat ik nu allerlei kleuren roze en paarse akeleien verspreid door de tuin staan. Ook heb ik dubbele en enkele, grote en kleine bloemen.
Bovenstaande plant is een baardiris, ook deze komt bij mijn moeder vandaan. Ik heb drie flinke pollen in de voortuin staan. Ze zijn mooi en ruiken ook nog eens lekker. Ik heb in het verleden meerdere soorten Irissen in de tuin gehad, maar die hebben het hier niet overleefd. Deze doet het gelukkig wel erg goed.

Ook deze pioenroos heb ik van mijn moeder gehad. Ik heb ook een licht roze pioen, maar deze donkere vind ik toch net even mooier.
Het nadeel van alledrie is dat ze niet zo heel lang bloeien, maar nu fleuren ze de tuin enorm op!


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleur Akelei heb je staan! Ik heb nog zaad van witte Akelei maar vergeet die steeds te zaaien. En een pioenroos staat ook op mijn verlanglijstje voor mijn toekomstige cottagebloementuin. Pfff... druk hoor zo'n volkstuin. Ik heb een linkje naar jouw blog gemaakt.

  Groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ellen, leuk die akeleien. Prachtige planten niet? En je hoeft er zo weinig aan te doen.lekker makkelijk.
  Ik zag jou blog bij iemand anders op de favorietenlijst staan, zodoende kom ik een kijkje nemen.

  Groetjes Thea uit Limburg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel voor jullie reacties, leuk dat jullie een kijkje kwamen nemen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen