donderdag 31 mei 2012

Het groeit lekker!

Helaas heb ik deze keer geen foto's te plaatsen, ben mijn toestelletje kwijt (gevolg van de steeds kleiner wordende toestellen).
Alles groeit als een tierelier in de tuin, jammer genoeg ook het onkruid.

De sla en spinazie, die ik vorig jaar had gezaaid, zijn inmiddels op. We beginnen nu met de nieuwe oogst en dat zijn de courgettes tot mijn grote verbazing. Het is mij nog nooit gebeurd dat ik courgettes als eerste oogste uit mijn tuin. Maar ze zijn lekker en groeien erg goed, er zitten  alweer nieuwe aan de planten.
Meestal begint het bij mij met de peultjes, maar die staan op een plekje met wat meer schaduw, dit jaar, en die beginnen nu net te bloeien. Ook de tuinbonen beginnen nu net te bloeien.
De bleekselderij en de knolselderij doen het erg goed.

Verder heb ik een aantal pompoenen geplant o.a. de Uchiki-kuri en de Watham butternut, vorig jaar had ik niet veel succes met de pompoenen hopelijk wordt dat dit jaar goed gemaakt.

In het kasje groeien de tomaten ook heel erg goed, de eerste vruchten zitten er alweer aan.

Verder heb ik in de tuin diverse koolsoorten staan, ook heb ik pronk- en spercieboontjes gezaaid en die komen ook al op. De uien doen het erg goed en ook de asperges die ik van het voorjaar heb geplant zijn alle vijf opgekomen en flink gegroeit.
Ook hangen de aarbeienplanten vol met aardbeien, ze moeten alleen nog rood worden. Hopelijk zijn wij dit jaar sneller als de padden en kunnen we ook een keer de aarbeien proeven.

Tot nog toe is er nog niks geweest wat het niet wil doen, maar dat komt nog wel, elk jaar is er wel een groente die tegenvalt.

4 opmerkingen:

 1. Jeetje, nu al courgettes? Mijdrecht ligt toch niet zoveel zuidelijker dan Assen.... of heb je ze in de kas? Maar in elk geval: geniet ervan! De eerste zijn het lekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat gaat prima allemaal! en zoals je zegt zijn hier de peulen eerst en nog geen courgette te zien..hahaha, hopelijk gaan die wel komen, zie nog geen bloemen...geduld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijdrecht ligt in het westen van het land. Ik denk dat het komt omdat mijn tuin lekker beschut is, bomen en hagen rondom. En deze zijn vroeg gezaaid; half maart. De andere moeten ook nog beginnen met bloeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey! Ik en mijn partner zijn zelf ook begonnen met een tuin. Wij zijn vanaf begin augustus bezig, heel erg kort nog maar dus. Onze tuin ligt op een lekkere dikke kleigrond en met deze hitte is het niet prettig op het om te spitten! We hebben een blog geopent als je leuk vind om ons te volgen: http://thedutchallotment.blogspot.nl - Is wel in het engels aangezien ik oorspronkelijk uit Engeland kom. Erg leuk om jouw blog te lezen, hopelijk kan ik meer van je leren.

  BeantwoordenVerwijderen