woensdag 4 januari 2012

Langzaam weer beginnen

Ik wil beginnen met iedereen een mooi 2012 te wensen, dat het maar een mooi moestuinjaar mag worden!
Afgelopen maandag zijn we naar de volkstuin geweest. Het was best mooi weer. De kinderen hebben broodjes gebakken boven het vuur. Ik heb alle stoelen schoongemaakt en ook al weer wat onkruid weggehaald.

Tot mijn verbazing stonden deze sneeuwklokjes al bijna te bloeien, het is toch wel erg zacht voor de tijd van het jaar.

Het kasje stond niet zo heel gunstig, we hebben hem verplaatst. Hopelijk gaat het kweken in de kas dit seizoen wat beter. Hij moet nu alleen nog gevuld worden met compost en aarde en schoongemaakt worden, dan kan daarna alvast wat gezaaid worden.

Ook de kippen hebben een verse laag hooi in hun hokken gekregen. Ze begonnen gelijk tussen het hooi te scharrelen.

Nog even dan ga ik alweer de knolselderij zaaien, nu eten we nog van de oogst van het afgelopen najaar. Ik heb er Selderijsalade met appel, pijnboompitten en parmaham van gemaakt. Dit recept komt uit het boek 'Eten met familie en vrienden elk seizoen vers eten' van Sarah Raven. Hiervoor moet je een grote knolselderij (600-700 gr.) en twee stevige appels julienne snijden. De pijnboompitjes even roosteren en de parmaham kort bakken. Voor de mayonaise doe je twee eidooiers, 2 eetlepels wittewijnazijn, 1 el. mosterd, een teen knoflook en wat zout en peper in de keukenmachine. Dit mix je kort, daarna laat je de mixer aan staan en giet je er langzaam 300ml zonnebloemolie bij. Je krijgt dan een mayonaise, je kruid dit met venkelzaad en wat citroentijm en daarna roer je er 100ml griekse yoghurt doorheen. Roer de mayonaise voorzichtig door de knolselderij en appel reepjes samen met de pijnboompitjes en een bos peterselie fijngesneden. Leg de parmaham op de salade.

Ook is mijn bestelling zaden weer binnengekomen, altijd weer leuk al die veelbelovende zakjes zaad.

1 opmerking:

  1. Hoi Ellen, lekker he, weer uitzoeken wat we in 2012 gaan doen, de voorpret is ook leuk!
    Ik zie dat je de gele courgette gaat zetten, ben benieuwd of ie lekker is.
    Veel succes weer dit jaar, en ik lees alles lekker mee!

    BeantwoordenVerwijderen