donderdag 25 augustus 2011

Snijbietrolletjes

Van dit recept ben ik het orginele recept kwijt. Ik heb het van de week uit mijn hoofd gemaakt en het smaakte goed.

Wat heb je nodig:
- ongeveer 10 flinke snijbietbladen
- 4 verse braadworstjes
- 1 ui
- tijm
- paneermeel
- 1 ei
- blik tomaten
- creme fraiche

Eerst was je de snijbietbladen, verwijder de stelen. Blancheer de bladen kort in kokend water, spoel ze af met koud water.
Voor het gehaktmengsel; haal het vlees uit de worstjes, snipper de ui en doe dit bij het vlees, voeg ook de tijm, paneermeel en het ei toe en meng dit.
Maak van het vleesmengsel kleine worstjes en rol ze in de snijbietbladen. Leg ze in een ovenschaal, verdeel de tomaten erover. Dek af met aluminiumfolie en zet het 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Doe het tomatenvocht in een pannetje, meng de creme fraiche erdoor en warm dit even op. Serveer dit bij de rolletjes als sausje.

Wij eten dit altijd met aardappels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen